Få succes med dit eget mikrobryggeri
Forskellige øltyper

Få succes med dit eget mikrobryggeri

Er du vild med at brygge dit eget øl, og har du besluttet dig for, at starte dit eget mikrobryggeri alene eller sammen med andre? Så få du her et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med at drive et rentabelt mikrobryggeri.

Vælg kvalitetsudstyr

Når du skal finde brygudstyr til dit mikrobryggeri, så lad være med at gå på kompromis med kvaliteten. Vælger du de billigste løsninger, så risikerer du, at udstyret hurtigt går i stykker. Sørg for at vælge en god kvalitet, der holder længe, præcis som det kan anbefales at vælge græsmaskiner fra kellfri.dk i god kvalitet, hvis du f.eks. har dit eget landbrug.

Dygtig brygmester

Er du erfaren i at brygge øl, så kan du sikkert godt kaste dig ud i at stå i spidsen for det hele. Men hvis du ikke har den fornødne erfaring, så kan du med fordel hyre en erfaren brygmester med den fornødne erfaring og ekspertise til at brygge netop de øl, som du gerne vil fremstille i dit mikrobryggeri.

Hygiejnen i top

Det er utrolig vigtigt, at hygiejnen er i top, når du har et mikrobryggeri. Alt brygudstyr skal løbende rengøres grundigt for at sikre, at der ikke kan opstå bakterier i rør og tanke. Det samme gælder, når du serverer din øl. Ølglassene skal være helt rene, så dine kunder får en god oplevelse med at drikke din øl. Hvis dit mikrobryggeri fremstår snusket og uhygiejnisk, så vil kunderne kun besøge dig én gang. Du kan desuden forvente, at Fødevarestyrelsen vil føre tilsyn med din virksomhed, og du har sikkert hørt om Smiley-ordningen, som viser, om en virksomhed lever op til kravene.

Hold øje med temperaturen

Du skal altid være opmærksom på temperaturen. Det gælder både, når du brygger dit øl, at det skal frembringes under de rette temperaturforhold. Men det gælder også, når øllet skal opbevares i dit mikrobryggeri, indtil det bliver solgt. Derudover skal øllet under transport og levering til restauranter og butikker også opbevares under de korrekte temperaturforhold.

Salg af øl på spisesteder og i butikker

Du kan med fordel indgå aftaler med forskellige restauranter og caféer om, at de kan sælge din øl sammen med deres menu. På den måde kan kunderne få en dejlig restaurantoplevelse samtidig med, at de smager på din øl. Derudover er det oplagt at sælge dine øl både i specialbutikker og supermarkeder. På den måde kan dine øl nå ud til mange forskellige kunder.

Markedsfør dit øl

Der findes mange mikrobryggerier på markedet, og derfor er det vigtigt, at du kan forklare dine kunder, hvorfor de skal vælge netop dit øl. Du kan markedsføre dit øl aktivt på de sociale medier, i lokalaviserne eller i tv-reklamer. Det første er det billigste, og det sidste er det dyreste. Du kan også give introduktionsrabatter til de første restauranter og butikker, som vil sælge dit øl for at få foden indenfor på markedet. Du kan opfordre dine kunder til at anbefale dit øl videre via de sociale medier eller via mund-til-øre metoden.