Lad din hjemmebryggede øl få godt selskab
Som inkarneret ølbrygger i et nystartet mikrobryggeri bruger du de fleste af døgnets timer i selskab med dit udstyr og dine råvarer. Måske har du endda fået hul igennem på det svære ølmarked, og så kan det være nemt at glemme venner og bekendte i jagten på gennembruddet.
Så hvorfor ikke invitere familie, venner og bekendte på en kombineret ølsmagning og kulinarisk oplevelse – som vel at mærke ikke behøver tage alverden af din tid.
Masser af muligheder
Det kan du for eksempel gøre ved hjælp af måltidskasser fra retnemt, hvor du hver uge finder 60 forskellige retter som passer perfekt til enhver lejlighed – og som nok så vigtigt bliver leveret lige til døren med opskrifter. I de forskellige retter fra Retnemt finder du også noget, der passer perfekt til de øltyper, som du brygger. For når du inviterer til ølsmagning, kan du passende servere de af dine øltyper, som går godt med de forskellige madretter.
Der er ingen rigtige eller forkerte svar på, hvilke madretter der passer bedst til forskellige øltyper, da smag som bekendt er subjektiv. Men der findes nogle generelle retningslinjer, der kan hjælpe med at matche øl og mad.
Hvad går med hvad
Lette og forfriskende øltyper som lys lager eller pilsner passer til lette og delikate retter som fisk og skaldyr, salater, kylling eller lyst kød. De kan også fungere godt som en forfriskende drikkelse til pikante eller krydrede retter.
India Pale Ale (IPA) er en humlet øltype med en stærk og krydret smag, der går godt sammen med kraftige og krydrede retter som stærke oste, grillretter, karryretter og krydrede kødretter. Mørke og fyldige øltyper som porter og stout passer perfekt til røget kød, chokolade og dessert.