Lav din egen ølstue derhjemme
Forskellige øltyper

Lav din egen ølstue derhjemme

Er du en af de mange, der har fundet en herlig hobby i at brygge øl? Det vil vi håbe for dig, for der gemmer sig mange gode oplevelser i arbejdet med at brygge øl. Du kan eksperimentere med forskellige typer af øl – pilsner, dark ale, IPA eller stout – der er mange muligheder. Hvis du er dygtig nok, kan du måske ligefrem melde dig i koret af de mange minibryghuse, som er kommet til her i landet de seneste årtier. Men skulle du ikke komme længere end til at brygge øl til dig selv og dine venner, er det såmænd også godt nok. Det vil gemme på mange gode oplevelser for jer alle.

Hvis du vil gøre noget ekstra ud af at nyde din egen øl, vil vi foreslå, at du indretter en særlig ølstue, som du og dine venner kan hygge jer i. Måske har du et ubenyttet værelse i huset eller lejligheden, eller måske kan du indrette et rum på loftet eller i kælderen, som kan bruges til dette formål. Møbler rummet med rustikke møbler og med gode tæpper og et lækkert tapet, der understreger den stemning, du gerne vil have i din øl-rum. Der findes tapet i forskellige farver, som kan understrege den indretningsstil, som du vil have i dit rum. Du kan få et overblik over muligheder for et tapet i forskellige farver på hjemmesiden familietapeter.dk, hvor der et hav af valgmuligheder. Tapet er kommet på mode igen, og mulighederne for tapet i forskellige farver gør, at det er muligt at finde nøjagtig det, der passer til ens indretningsstil og til det rum, hvor det skal monteres.

En ølstue kan samtidig også være det rum,. hvor du brygger din øl. Det kræver lidt plads og lidt udstyr at brygge sin egen øl, og der er brug for, at øllen kan udvikle sig i karrene, uden at de skal flyttes rundt hele tiden. Derfor vil det være perfekt og give dig de bedste resultater, hvis du kan dedikere et rum til dette – og det kan jo så også passende være det sted, hvor du kan nyde resultatet af dine anstrengelser. Prøv dig frem med forskellige typer af bryg og find det, som du bedst kan lide.

Øl anses i dag for på mange måder at være en lige så nuanceret drik som vin, og der er stor forskel på de forskellige typer af øl. Og dermed er der også stor forskel på, hvad de egner sig til. Der er forskel på, om en øl skal nydes alene uden mad, kold og i et dugget glas en varm sommerdag, eller om den skal drikkes til en tallerken tung julemad. Prøv dig frem og find ud af, hvilke øltyper du foretrækker, og glæd dig til at invitere dine venner til prøvesmagning i din nyindrettede ølstue.