Øl og sundhed
Forskellige øltyper

Øl og sundhed

Flere undersøgelser viser, at øl har flere sundhedsfremmende egenskaber at byde på.

Man skal dog altid være opmærksom på alkoholens negative effekt. Sundhedsstyrelsen anbefaler således at man ikke drikker mere end fem genstande på en aften.

Øl indeholder en række gode næringsstoffer og vitaminer. Fx kan en tår øl bidrage med B2, B6 og B5 vitaminer. Derudover kan du få Niacin, Magnesium og Silicium fra øl.

Humle, som er planten, der bringer øllen dens bitterhed, indeholder en række gavnlige stoffer. Bl.a. kan den hjælpe til at forebygge knogleskørhed, type 2 diabetes, ledsmerter, søvnbesvær, paradentose, åreforsnævring og demens. Forskningen på området er dog ikke fyldestgørende nok til, at man kan konkludere disse fund endeligt.

Øl vs vin

Danskerne er gået fra at drikke overvejende øl til i højere grad at indtage vin. I 1997 var 35,1 af danskernes alkoholindtag vin, mens 53,7 procent var øl. I 2010 var tallene vendt om. Nu udgjorde 45 procent vin, mens 37,8 var øl.

Det kan skyldes budskabet om, at det er sundt at få et glas vin om dagen. Ølfolket har ikke været med på den vogn, og det er en skam, fordi øl indeholder mange sunde stoffer.