Tag på bryggeritour
Forskellige øltyper

Tag på bryggeritour

Måske går du med tanker om at begive dig ud i ølbrygningens ædle kunst, og muligvis ved du ikke helt, hvordan du kommer i gang. Her på siden finder du masser af gode råd og tips til at begynde din nye karriere som ølbrygger. Og heldigvis findes der også muligheden for at besøge nogle af de danske bryggerier og se, hvordan de gør det. Her får du et overblik over nogle af de steder, som tilbyder rundvisninger og tours i Danmark. Mangler du en idé til kærestens næste fødselsdagsgave, eller er du træt af at give blomster på valentinsdag, så har du her endnu en gaveidé.

På Carlsbergs grund på Vesterbro i København brygges der ikke længere øl i stor stil, men der findes et såkaldt “husbryggeri”, som brygger Jacobsen-øllene – opkaldt efter Carlsbergs grundlægger J. C. Jacobsen. På Carlsberg kan man via Carlsberg Visitor Centre og få et indblik i bryggeriets lange historie og se, hvordan øllene bliver brygget. Carlsbergs Visitor Centre gennemgår dog i øjeblikket en større renovering og forventes at åbne igen i 2020.

Thisted Bryghus er tre år i træk fra 2015 til 2017 blevet kåret som landets bedste bryghus, og hemmeligheden bag den kåring kan du også snuse lidt til, når bryghuset i det nordvestlige hjørne af Danmark nogle gange om året åbner dørene for publikum og fortæller historien om ølbrygningen på disse kanter. Thisted Bryghus har primært åbne arrangementer i ugerne 27-32, men der er også mulighed for at booke firmaarrangementer på stedet.

På danske ølentusiasters hjemmeside ale.dk kan du se en oversigt over de mange danske bryggerier og samtidig holde dig opdateret på, hvornår de lokale bryghus afholder events og arrangementer, hvor du kan komme og kigge nærmere på, hvordan de bærer sig ad – og naturligvis smage på bryggeriets øl. Flere af foreningens lokalafdelinger arrangerer desuden ølrejser til eksempelvis Tyskland, hvor der findes tusindvis af bryggerier.

Er du mere interesseret i at smage på alle de mange forskellige øl fra de utallige store som små danske og udenlandske bryghuse, kan du med fordel lægge vejen forbi København i maj, hvor der afholdes ølfestival i maj. Festivalen har deltagelse af ikke færre end 200 bryggerier fra ind- og udland, og der mulighed for at smage på mere end 1.200 varianter af øl fra alverdens bryghuse. Skål! Festivalens publikumsantal ligger vanligvis over 10.000 deltagere over de tre dage, hvilket fortæller en del om den popularitet, som øl og ølbrygning har i Danmark. Denne festival arrangeres hvert år af Danske Ølentusiaster og afvikles i 2019 fra 23 til maj i Lokomotivværkstedet i København SV.

Vi håber du finder inspirationen og ønsker dig god fornøjelse med ølbrygningen!