Hvor lang tid tager ølbrygning?
Det er klart, at tidsforbruget varierer fra øl til øl, samt hvorvidt det foregår hjemme eller på et bryggeri. Her taler vi om hjemmebrygget øl.
Når vi taler om, hvor lang tid det tager at brygge øl, kan vi opdele tidsforbruget i to kategorier. Den faktiske arbejdstid, hvor man behandler øllet vs. tiden, det tager, at vente på at urten/øllet koger og senere hen fermenterer.
En almindelig hjemmebrygget pilsner vil pilsner vil typisk tage 6 timer plus minus at bearbejde. Der er dog ikke tale om 6 timers fuld opmærksomhed, da det også inkludere at vente på de rette temperaturer etc., så det er snildt muligt at udføre andre hjemlige opgaver imens. Derudover tager det ca. en eller to timer at overføre til lagring og en til to timer at fylde en portion øl på flaske. Samlet set når vi op på 8-10 timer, som fordeles over to til tre dage.
Hvor lang tid øllen skal fermentere afhænger i høj grad af øllens type. Selve arbejdsprocessen med at bearbejde malt, urt, humle og gæring vil typisk tage 8 – 10 timer fordelt over 2 – 3 dage. Den efterfølgende lagring på flaske kan tage 1 måned, men i mange tilfælde kan det være godt at vente 2 – 4 måneder.